I väntan på projektstart...

Medan jag väntar på att hallprojektet ska starta så ändrar jag headern en aning..

That's all for now.

I morgon ska jag hinna med att besöka den lokala färghandlaren, ta ett snack med lokala snickaren och ta en tripp till grannstadens byggvaruhus (plus ett besök på Drömstället för att suga in mer inspiration och se vilka roliga inredningsdetaljer jag ska ha i hallen när den är klar. Ja, man kan anpassa färg och möbler efter detaljerna också. Se förresten Drömställets blogg här).

Update

Ja så tokigt det kan bli! Jag använder mig av Mozilla Firefox som webbläsare, där såg texten fin ut! Sedan kollade jag hur det såg ut i Explorer, och ja, jag förstår att ni inte kunde läsa! Men nu är det fixat! Tack för era kommentarer!

Nytt från Malmen









GOD JUL ALLA LÄSARE



Här har julfirandet varat i dagarna tre och idag är första dagen då jag haft tid och ork att känna, se, vrida och vända på mina julklappar.
Det bästa:
-Ett presentkort med många nollor på Invit i Vetlanda. Min absoluta favoritbutik inom inredning och smått&gott till hemmet! Tack mamma!
-En Inspirations-/Inrednings-/Myspysbok som handlar om just det som min blogg handlar om -vitt, nött och lantligt! Tack älskade!

Jag fick även en tavellist som jag har "naggat" till lite. De tre tavelramarna med foton är ett traderafynd som jag fick hem igår.

---

När julhelgen är slut kommer jag och älskade att ge oss på nästa projekt (hallen). Sedan kommer det att rulla på under hela våren. Vi har hallen till att börja med, sedan ska vi vidare mot sovrummen (vi ska flytta in till ett annat rum och vår bebis ska bo kvar i vårt nuvarande sovrum där han nu sover med oss). Efter det ger vi oss troligtvis på badrummet om inget annat kommer emellan. Sedan är det dags för vardagsrummet. Där smider vi stora planer! Men riktigt hur dessa planer ser ut återkommer jag med. Snart är det vår och sommar, då ska utsidan få sig en omgång med.

Anledningen till att bloggen ligger lite på sparlåga nu är att jag startade den precis när jag gjort klart det sista i köket. Det finns liksom inte så mycket att blogga om nu över jul eftersom vi bestämt att vi inte ska ha några halvfärdiga projekt över julhelgen. Men efter nyår sätter vi igång med hallen, då sätter även bloggen igång på allvar! Hoppas ni håller ut tills dess, det är ju så kort tid, och jag vill gärna att ni ska hänga med oss på vår resa! Jag kommer att dokumentera allt från början till slut och allt däremellan.

GOD FORTSÄTTNING!

Bloggtips

Vill bara tipsa om en blogg jag börjat följa som är så otroligt mysig!
Ljuvligt - hem och inredning. Ni hittar den HÄR

Ett axplock av hennes bilder:









Gå in där och inspireras av hennes härliga bilder och mysiga inlägg!

I avsaknad av julgran.

 













Julkänslorna har börjat infinna sig hos oss. Dock känner jag en stor sorg över att vi inte har någon julgran i år. Vi hade först tänkt ha en riktig gran, men så kom vi på att det nog inte var så skoj ändå, eftersom vi hittade barr från förra årets praktgran ända till midsommar! Vi kom sedan fram till att en plastgran är ju inte fy skam, men vi har aldrig kommit till någon affär som säljer granar. Eller egentligen, vi har glömt bort att köpa en. Så i brist på en av de mest heliga tingen i juletider så får jag helt enkelt improvisera. Polkagrisstänger i kristallkronan kanske?

I min första lägenhet i tonåren hade jag ett halvvisset fikusträd som julgran (med röda minikulor och pärlband från Ö&B). Osmakligt? OH, JA.

De goda fudgekolorna ovan är från Mariannelunds karamellkokeri och såhär i juletider är dom såklart julkryddade. Jag har även haft pepparkaksfudge och polkagrisfudge, men de tog slut långt innan jul.

Appropå ljusstaken så har jag fått en hel del goda råd här och där (lite dåligt kommenterat här i bloggen dock) och jag ska köpa flytljus att ha i ljushållarna. Men eftersom jag tycker att det vore tråkigt om staken stod där hela julen utan ljus så improviserade jag med värmeljus som så fint balanserar på kanterna. Håll en tumme eller två på att ingen stöter till buffén, för då är risken hög att de glider av.



Och så vill jag bara påminna om att hålla en hand bakom ljusen när ni blåser ut dem. Annars kan det gå såhär:



Tradera

Jag är otroligt glad att trader finns. Jag har fyndat massor där senaste tiden! Just när det gäller saker, prylar. Fick hem en jättesöt Telåda härom dagen från ett företag som även lägger ut en del av sitt sortiment på tradera. Åh vad jag tycker om den!

Jag vill handla mer! Massor! Hela tiden! Det är som en drog och jag låter mig villigt dras med in i ett begär som jag inte alltid har kontroll över. Tur att jag har en sambo som har ett litet finger med i leken. Han kan konsten att övertala mig. Ibland. Tur det!

När jag tröttnat på mina saker ska jag sälja dom. Jag tror inte på att lägga på hög. Inte när det gäller kläder och sådant heller för den delen.



Teburken. Till och med sambon gillade den!

Borde ta mig en liten biltur. Åka runt och besöka loppisar. Vad man kan fynda! Måste bara ta mig tid och tid har jag ju egentligen, ska vara mammaledig ända till sommaren. Men var börjar man?

Alla som bor i eller i närheten av Hultsfreds och Vimmerby kommuner, var finns guldgruvorna? Slitet, gammalt, gustavianskt, franskt, lantligt, 1800-tal-1930 senast, typ.

Ett mysterium?

Jag fick hem en underbart fin 12-armad ljusstake igår som jag vunnit på tradera.
Vet inte om jag är knäpp, men, vad sjutton ska man ha för ljus i den?
Det är ju inga vanliga hållare? Varken värmeljus eller vanliga kronljus passar.





Någon som är smartare än jag och kan hjälpa mig?


.: glimtar :.


Projekt no.2 -matrum, del II

Efter ihärdigt letande i 3-4 veckor hittade jag den äntligen, den perfekta möbeln! En buffé/skänk i ek.
Fun fact: Säljaren grät en skvätt när min käre far hämtade denna åt mig. Det var nämligen hennes morfar som snickrat denna i början på 1900-talet. Hon skickade med tips om hur och när man ska olja den varje år. Pappa tackade och tog emot dessa tips och tänkte för sig själv: Jag ska nog iiinte nämna vad Johanna tänker göra med denna......... så nu väntar jag på påhälsning av hennes saliga morfars spöke som är upprörd! Jag har nämligen inte alls tänkt olja in denna..


Fram med pensel och sandpapper igen.


In process:



Resultat:

Projekt no.2 -matrum, del I.

Här är mitt roligaste projekt hittills. Det var nu jag hittade hem i den lantliga shabby chic-djungeln!

Mitt första projekt: Ett hörnskåp i furu


In progress:



Resultat:

En liten barnstol hängde med när ändå penseln och sandpapperet var framme! ;)



Projekt no.1 -kök

Det första vi gjorde vid inflytt var att störa oss på all ek och all furu i köket. En mörkt brun plastmatta låg på golvet i kök och matrum. Riktigt vidrigt ful! Snabbt som sjutton in med nytt klickgolv!
Därefter var det dags att göra om kaklet. Jag var inne på att byta kakel, men vi blev rekommenderade av en mycket duktig kvinna i vår favoritfärghandel att måla kaklet. Lite halvt skeptisk lämnade jag affären med alla tillbehör som behövs och gjorde som följer:

1. Tvättade kaklet med målartvätt. Använde en vanlig disksvamp med den ruggliga sidan utåt för att verkligen gno in det.

2. Slipade kaklet med ett finare sandpapper för att få en rugglig yta så att färgen ska fästa bättre.

3. Lät det hela stå över natten för att det skulle torka ordentligt.

4. Målade med liten roller samt pensel med en grå färg (som passade ihop med färgen på golvet) för våtrumsmålning typ DEN HÄR . Två gånger krävdes.

5. Såg till att inget vatten stänkte på det nymålade i 2-3 dagar med hjälp av täckplast. Det var VÄLDIGT instabilt de första dagarna.

6. Klart:



Att-göra-lista

Större projekt i huset. Vi sätter igång efter jul:

i följande ordning:
-Hallen
(målning, tapetsering, möblering, rivning av valv, golvläggning, byte av ytterdörr)
-Sovrum
(tapetsering, möblering, golvläggning)
-Barnrum
(tapetsering, målning, möblering)

-badrum
(totalrenovering. Allt ska ut!!)

Projekt ute i sommar:
Husfasaden
(byta dåligt trä, måla om huset)


Under tiden tillkommer en massa saker, inredningsdetaljer osv...

Då kör vi!

Ett nytt intresse är funnet; intresset för inredning. Sedan vi blev husägare har jag dagligen klickat mig fram från en inredningssida till en annan, från en inspirationssajt till en annan. Allt för att hitta det som är jag. Det som gör Mitt hem till Mitt. Min sambo är oftast skeptisk till mina idéer men i slutändan är han alltid nöjd, när han får se resultatet. Han har en liten allergi (i huvudet) mot gamla möbler, som jag älskar. Men efter att han fått en aning om vad man kan göra med dem har han ändrat uppfattning totalt.

Så till bloggen. Jag har ju, som tidigare nämnts, jagat runt på nätet efter idéer och tips och har dagligen besökt olika bloggar där både privatpersoner och företag visat upp sina alster. Konsten att få egna idéer från andras projekt har jag fattat. De säger: Inspireras, inte kopiera. Helt rätt säger jag! Så därför vill jag nu ge det ett försök att ge Er inspiration. Visa upp mina projekt från start till mållinje. Jämföra, vrida och vända på saker. Närbilder på favoriterna.

Vi tar det sakta, rum efter rum.
Min "att-göra-lista" är lång men realistisk och ni är välkomna att följa med på vår resa för att göra mina punkter på listan till verklighet.

Jag kommer att visa mina inköp. Prylar, möbler, ja allt. Ni kommer även att få tips och idéer på sådant som gjort både renoveringar och inredning lättare för oss. Tips på hemsidor och butiker med såklart!

Nu kör vi! ;)